Autuaallinen avokado-suklaamousse

1.4.2016

Maistoin avokadoa ensimmäisen kerran muutama vuosi sitten, ja on pakko tunnustaa etten tuolloin ihastunut kyseisen hedelmän makuun. Sen jälkeen pysyttelin avokadoista kaukana, kunnes sattumalta törmäsin netissä lupaavan kuuloiseen avokado-suklaamoussereseptiin. Aavistuksen epäillen päätin sitä testata, ja olen iloinen että tein niin, sillä mousse oli silkkisen sileää, ihastuttavan täyteläistä ja hienovaraisen suklaista. Ajan myötä olen tykästynyt avokadon makuun ihan sellaisenaankin, mutta tällaisena herkkuversiona se maistuu kyllä kaikkein parhaimmalta!

En muista mistä reseptin alun perin löysin, mutta samantyylisiä ohjeita löytyy lukuisista blogeista. Keskeiset ainekset ovat avokado, kaakaojauhe sekä jokin makeuttava aine, mutta muuten luovuuden käyttö on sallittua, ja perusohjetta saakin mukavasti varioitua haluamillaan lisukkeilla, kuten vaikkapa mausteilla, pähkinöillä tai kookoksella. Alla on ohje jolla oman mousseeni tavallisesti toteutan.

***
Avokado-suklaamousse

• 2 kpl kypsiä avokadoja (mieluusti mahdollisimman pehmeitä)
• puolikas banaani
• 4 rkl tummaa sokeritonta kaakaojauhetta
• 1 rkl hunajaa (vegaani voi korvata tämän esimerkiksi agave-siirapilla)
• vajaa ½ dl soijamaitoa (tai muuta kasvimaitoa)
• 1 tl vaniljaesanssia
• ripaus suolaa
• muita haluamiasi makuja: pähkinävoita, kookosöljyä, kanelia, tummaa suklaata...

Laita kaikki ainesosaset kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella samettisen pehmeäksi mousseksi. Ensimmäisellä kerralla kannattaa ehkä lisäillä aineksia vähitellen ja maistella matkan varrella, kunnes mousse saavuttaa mieluisan maun ja koostumuksen! Tästä ohjeesta riitää reilu annos kahdelle.

***

Viimeistelin annokseni tällä kertaa vielä pähkinärouheella ja taatelinpalasilla, ja sitten helppoakin helpompi herkku oli valmis nautittavaksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti