Superherkullinen siemennäkkileipä (V)

25.6.2016

Rakastan rouheisia leipiä, joissa on herkullisia sattumia, kuten pähkinöitä ja siemeniä. Siitä syystä olenkin jo pitkään halunnut kokeilla siemennäkkileivän valmistamista itse. Internetissä on lukuisia ohjeita tälle herkulle, mutta itse käytin pohjana Kaksi yhden hinnalla -blogista löytämääni reseptiä, jota varioin hieman omien mieltymysteni mukaan.

Jo ensi yrittämällä näkkileivästä tuli ihan täydellistä; paahteista ja rapeaa. Yksinkertainen, vegaaninen ja makuhermoja miellyttävä näkkäri, jonka päälle sopii mainiosti niin salaatinlehti, vegaaninen juustosiivu kuin sipaisu hummustakin. Suosittelen lämpimästi!

***
Siemennäkkileipä

• 1 dl kaurahiutaleita
• 1 dl ruisjauhoja
• 1 dl auringonkukansiemeniä
• 1 dl pellavansiemenrouhetta
• 1 rkl chiasiemeniä
• ½ tl suolaa
• ½ dl öljyä
• 2 dl haaleaa vettä

Sekoita ensin kuivat aineet ja lisää sitten öljy sekä vesi. Ohjeessa mainitsemieni ainesten lisäksi voit myös halutessasi laittaa joukkoon esimerkiksi seesamin-, unikon- tai kurpitsansiemeniä, rouhittua saksanpähkinää, yrttejä...

Levitä massa leivinpaperin päälle tasaiseksi, mahdollisimman ohueksi kerrokseksi. Taikinasta riittää yhteen pellilliseen. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes näkkileipä on kevyesti ruskettunut.

Anna jäähtyä ja kuivua ritilän päällä, ja murra sopivan kokoisiksi palasiksi. Jos haluat tasaisen muotoisia paloja, voit 10 minuutin paiston jälkeen leikata näkkileivän paloiksi, ja jatkaa sitten paistamista. Nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti